(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Švestkový koláč s mákem a skořicovou drobenkou
Potřebné ingredience
Těsto:
125 g hladké mouky,
125 g špaldové celozrnné mouky,
30 g cukru,
1 žloutek,
50 g másla,
125 ml mléka,
15 g droždí,
1 lžíce rumu,
citrónová kůra
Dále:
vypeckované půlky švestek,
mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem,
hrubá mouka, moučkový cukr, máslo a skořice na drobenku,
trochu vlažného mléka
Postup přípravy
Z uvedených přísad vypracujeme kynuté těsto (přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a lžíci rumu). Necháme hodinu vykynout. Těsto vyválíme na papíře na pečení, přeneseme na plech, poklademe půlkami švestek (řeznou stranou nahoru). Posypeme mákem smíchaným s cukrem, který vstřebá šťávu ze švestek. Mákem jsem nešetřila, a tak jsem buchtu ještě postříkala vlažným mlékem. Z hrubé mouky, cukru, změklého másla a skořice připravíme drobenku a posypeme koláč. Necháme ještě 15 min kynout a poté vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 20 minut. Necháme vychladnout, případně můžeme ještě pocukrovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
20. 9. 2009, 23:55
darinka30
(upraveno)
19. 9. 2009, 15:03